Voorstellingen

Voorstellingen

Onze voorstellingen in 2024

Met het Mes op Tafel

23, 24, 25, 26 en 28 mei

aanvang 20.00 uur

Bewerking en regie: Amé van Zutphen

Spel: Evi Zeegers, Fleur van Grunsven, Jacqueline Heijs, Stef Mimpen, Ton Lenssen, Wim Peters, Xandra de Vocht

Kaartverkoop: start op 1 maart
35 plaatsen beschikbaar per voorstelling 

Een afstudeerproductie van Amé van Zutphen, studente aan de Theaterschool Fontys Tilburg.

In samenwerking met Kookstudio Bastronomie maakt Amé een voorstelling met de spelers naar het idee van the Menu.

Deze voorstelling wordt mogelijk gemaakt door crowdfunding voordekunst

KIDS

27, 28, 29 en 30 juni. 4, 6 en 7 juli 2024

Tekst: Fabrice Melquiot
Vertaling en Regie: Anneke Schröder
Muziek: Maarten van den Bosch
Vocal Coach; Sophie de Ruijter
Beeldend kunstenaar; Teun Op ’t Hoog

Spel: Amé van Zutphen, Ilja van Dinther, Jochem Hölscher, Lieke Vereijken, Sterre van den Berg, Pim Hegeman, Eelke van Roij, Luc van Dalen
 

Per voorstelling zijn 100 plaatsen beschikbaar

Korte inhoud:

KIDS is een voorstelling over hoop. Een groep jongeren probeert te overleven in een wereld na een oorlog; een wereld waarin je niet weet hoe morgen eruitziet. Naast de oorlogsstrijd hebben ze te maken met hun onderlinge én hun innerlijke strijd.

De personages worden mooi beschreven door de bijzondere teksten van Fabrice Melquiot. De acteurs spelen deze karakters met hun hart waarmee ze het publiek raken.

Sem Jansen en Leif de Leeuw

zaterdag 1 juli, 21.30 uur

SEM JANSEN & LEIF DE LEEUW – duo optreden met songs van de theatertour.

Workshop soundscape

Workshop Yoga in het groen

Gespeelde Voorstellingen

Jeanne

2018

KUST

2019

MAELSTRÖM

2020

Camille Claudel

2021

de witte bizon

2022

de vader

2022

Soundscape workshop

2022

Zondagskind

2023

Met het Mes op Tafel

Met het Mes op Tafel gaat over een groep mensen die een exclusieve uitnodiging krijgen om te komen dineren in het restaurant van een zeer hoog aangeschreven chef. Aangekomen bij dit restaurant komen ze erachter dat de avond niet helemaal is wat het lijkt en dat het uiteindelijke doel van deze chef kok en zijn personeel is dat iedereen aan het einde van de avond zal sterven. Er wordt roet in het eten gegooid door een onverwachte gast die totaal niet thuis hoort bij de groep elitaire gasten, als zij achter de plannen van de chef komt, komt ze in actie. Slagen de gasten er in een ander einde op tafel te zetten of wordt dit het diner om een moord voor te plegen?

Met het Mes op Tafel is een immersive theatervoorstelling waarbij het publiek een diner krijgt geserveerd tijdens de voorstelling. In samenwerking met S.V.H. Meesterkok Mathieu Bas Basemans krijgt het publiek aan de hand van verschillende gerechten het verhaal vanuit een heel nieuw perspectief mee. Met een groep ervaren amateurspelers nemen we jullie een avond mee in het een verhaal over macht, passie en identiteit.

Amé van Zutphen

Meer dan een jaar geleden opperde ik in een lollige bui tegen Bas dat Theater op het Voortje eigenlijk toch echt wel een keer iets met eten zou moeten doen. Op dat moment had ik niet verwacht dat dit realiteit zou worden en dat het mijn afstudeervoorstelling zou worden. Het idee bleef hangen, liet niet meer los, ik wist al snel: hier moeten we iets mee!

Als vierdejaars aan de Fontys Academy of the Arts in Tilburg wordt het mij steeds meer duidelijk dat ik als maker wil proberen om de theater ervaring zoveel mogelijk op te rekken. Door het publiek op andere wijze neer te zetten in mijn voorstellingen maak ik ze een meer actief onderdeel van het verhaal zonder dat ze zelf een rol aan hoeven te nemen.

Theater op het Voortje maakt voorstellingen met een maatschappelijk thema.
Met het mes op Tafel zoemt in op de decadentie, ten koste van anderen je idealen verwezenlijken, doorslaan in perfectie en daarin je omgeving volledig uit het oog verliezen.

Crowdfunding

Lieve familie en vrienden, zoals jullie misschien al gehoord hebben zijn wij bezig met de nieuwe theatervoorstelling van Theater op het Voortje, Met het Mes op Tafel! In deze voorstelling combineren we een theatervoorstelling met een meergangendiner gekookt door een echte meesterkok. Maar om dit te kunnen verwezenlijken hebben we jullie hulp hard nodig! Het zou fantastisch zijn als je zou kunnen bijdragen aan deze campagne door te doneren of dit bericht te delen!

KIDS

Als geen ander slaagt Fabrice Melquiot erin om lastige problematiek inzichtelijk te maken en met zijn teksten mensen te raken. In KIDS probeert een groep jongeren te overleven in een wereld na een oorlog; een wereld waarin je niet weet hoe morgen eruitziet. Naast de oorlogsstrijd hebben ze te maken met hun onderlinge én hun innerlijke strijd. Het stuk is geschreven ten tijde van de Joegoslavische burgeroorlog (1991-1999). Nog steeds actueel. Helaas…

In 2024 is het 80 jaar geleden dat Brabant werd bevrijd. Aanleiding om een voorstelling te maken rondom dit thema met een groep jongeren over een oorlog die mij nog op het netvlies staat. Ik weet nog goed dat de oorlog in voormalig Joegoslavië begon. Dat was toch dat land waar we op vakantie gingen? Hoe kan dit? Ineens stonden mensen tegenover elkaar waar het eerst buren en vrienden waren. De spelers zijn allemaal geboren na deze tijd. Maar ook voor hen is oorlog dichterbij gekomen, want helaas vandaag de dag zijn er wereldwijd nog steeds heel veel landen met elkaar in conflict.

Het stuk van Fabrice Melquiot maakt dit universele thema op een bijzonder manier zichtbaar en speelbaar en gebruikt juist jongeren om het verhaal te vertellen.
Op dit moment zijn er wereldwijd meer dan 36.5 miljoen kinderen en jongeren op de vlucht voor oorlog, conflicten of ander geweld.

De muziek wordt gecomponeerd voor deze voorstelling door Maarten van Den Bosch. Hij zet de teksten om in muzikale verhalen. In de zang worden de spelers bijgestaan door Sophie de Ruijter. Beide hebben eerder met Anneke Schröder gewerkt. Nieuw is beelden kunstenaar Teun Op ’t Hoog, hij laat zich tijdens de voorstelling inspireren door de teksten. Iedere keer gaat dit in ander werk resulteren. Een uitdaging, verassing en nieuwe dimensie in de voorstelling. 

Fabrice Melquiot

Schrijver, tekstschrijver, regisseur en performer.

Hij is een productief auteur en heeft ongeveer zestig toneelstukken geschreven.
Fabrice Melquiot is verbonden geweest aan verschillende theaters en gezelschappen – onder meer de Comédie de Reims, de Scènes du Jura, het Centre dramatique national de Vire, het Théâtre du Centaure in Marseille, het Théâtre de la Ville in Parijs – en heeft met velen samengewerkt veel regisseurs.

Hij is vandaag een van de meest gespeelde en vertaalde Franse hedendaagse theaterschrijvers. Zijn werk werd regelmatig bekroond: Grand Prix Paul Gilson van de Franstalige openbare radiogemeenschap; SACD-prijs voor het beste hoorspel; Jean-Jacques Gauthier du Figaro-prijs; Young Theatre Prize van de Académie Française voor al zijn werk; theatrale onthulling en beste creatie van een Franstalig toneelstuk van het Syndicat National de la Critique; prijs van het Primeurs Festival van Saarbrücken; Deutscher Kindertheaterpreis, enz.

Van 2012 tot 2021 leidde hij het Théâtre Am Stram Gram in Genève, het International Creation Centre for Children and Youth.