Ontstaan

Een eigen openluchttheater “Theater op het Voortje”

Mijn eerste stappen als regisseuse maakte ik bij de Speledonckers in het openluchttheater ‘de Donck’ in Someren. Ik was net geslaagd aan de theaterschool in  Kampen en kreeg het vertrouwen van bestuur en spelers. Het was jaren mijn thuis en de liefde voor het openluchttheater was geboren. Later regisseerde ik bij openluchttheaters in Mariahout, bij de VOS in Oisterwijk en bij de Kersouwe in Heeswijk-Dinther.

Daarnaast werkte ik de afgelopen jaren in opdracht voor verschillende verenigingen, scholen en maatschappelijke instellingen.

Gaandeweg ontstond het idee om zelf iets op te zetten. Als basis een mooi verhaal met een kleine bezetting.

En waarom dan niet thuis in de tuin een voorstelling maken?

We waren tenslotte verhuisd naar het buitengebied van Mierlo. Enthousiast gaan we aan de slag! Het wordt theater in de buitenlucht, in een goede ambiance met fijn publiek! Na afloop een gezellige nazit. Vrienden en familie helpen mee om het te doen slagen.

De eerste voorstelling Jeanne in mei 2018 is zo’n succes dat er in dat najaar een reprise volgt. Inmiddels zijn we een aantal mooie voorstellingen verder en hebben we een trouw publiek opgebouwd.

Stichting

Na “Jeanne” en “Kust” is het met “MAELSTRÖM” tijd voor een nieuwe stap

Gebleken is dat het publiek onze voorstellingen waardeert. Om in de toekomst goede stukken te kunnen blijven maken hebben we Stichting Theater op het Voortje opgericht.

Kwaliteit, maatschappelijke relevantie, professionaliteit en kleinschaligheid blijven belangrijke waarden. Amateurs met een professionele inslag uit de regio krijgen de gelegenheid om zich te profileren en zich met professionals op het podium te verbinden. Zo blijven de voorstellingen van Theater op het Voortje een bijzondere theater beleving.

Doelstelling

Verhalen vertellen die er toe doen, die een noodzaak hebben om verteld te worden

Theater op het Voortje stelt zich ten doel niet alledaagse voorstellingen te maken met een sociaal maatschappelijke karakter. Als tweede probeert het jong talent op weg naar professionaliteit een podium te bieden. We vinden het belangrijk om te maken en te creëren wat ons bezig houdt en inspireert. De mens staat hierbij altijd centraal.

Camille Claudel

We zijn in voorbereiding voor het komende seizoen